Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2007 12:32 - Пушенето...
Автор: formiga Категория: Изкуство   
Прочетен: 1207 Коментари: 4 Гласове:
0



    Дим, дим, дим, отвратителен цигарен дим! Полепва се навсякъде- по устните ти, по езика ти, по гърлото ти, по дробовете ти! Уф! А ръцете ти, дъхът ти, всичко мирише неприятно! И това е всеки ден, всяка нощ! Не можеш без тях, те са твоето успокоително, дозата те кара да се чувстваш добре! Удоволствието от изпушената цигара е неописуемо! Сигурна съм, че ако животните можеха да говорят, биха ти се изсмяли в лицето! Та този твой  така ефективен начин за успокоение е същинско дуло на пистолет, който всеки път е насочен право в теб, а най-лошото е,че ти натискаш спусака!
    Това, което е вярно е, че не можеш да оцениш здравето си. Със всяка изпушена цигара то увяхва като цвете, полято с отрова! И най-лошото е, че не можеш да спреш, защото отвътре крещиш и се нуждаеш от тях. Не смяташ ли, че всичко до тук сочи, че си зависим!
    Това, в което съм сигурна е, че можеш да спреш, защото те не са нито храна, нито вода, нито въздух, а просто една отрова, която те прави не свободен човек. Тогава, защо всъщност го правиш?
     Твърдение от сорта на “ Не мога! “, в случая е смешно и меко казано детинско. По-точно е да кажеш “ Не искам! “! Но не мислиш ли, че този  отговор те представя, като слаб, човек без воля?
    В крайна сметка, аз нямам за цел да те променям. Моята цел беше да те накарам да се замислиш, защото изборът си е лично твой, защото здравето и живота са твои и само ти можеш да решиш съдбата им. Но приеми един съвет- реши по-скоро дали пушенето ти дава нещо стойностно в живота и помисли какво ти взема, за да не стане прекалено късно и цигарата на живота да е стигнала филтъра си!
image




Гласувай:
0



Предишен постинг

1. comfy - Formiga,
04.03.2007 12:59
приятелче, запомни от мене - твоя татко (имам дъщеря на 18 години), че най-ефективното нещо против цигарите е ЖЕЛАНИЕТО да не пушиш!! Ако искаш да помогнеш на някого, чрез това той да спре да пуши, трябва да СЪЗДАДЕШ, СЪГРАДИШ у него ЖЕЛАНИЕ ДА НЕ ПУШИ! Или просто да му помогнеш да пожелае това!!!
Този проблем не зависи от силата на духа, волята, характера и т.н. Зависи от мотивирането на ЖЕЛАНИЕ ДА НЕ ПУШИШ!
Казвам ти го като лекар, както и от собствен опит - 19 години пуших (и имах желание да пуша) - вече 7 години не пуша и имам ЖЕЛАНИЕ да не пуша!!
Има много хора, които са спрели цигарите и ще потвърдят това, което току-що ти написах....
Ако приемаш с резерв всичко това, то поне го имай предвид като един от възможните методи, който при някои хора помага 100%...
Поздрави! :)
цитирай
2. formiga - за comfy:
04.03.2007 14:19
Благодаря ти :) Това е и моята идея - че с желание всичко се постига :)
цитирай
3. hollerra - Браво!
04.03.2007 22:12
Много хубава статия :) Хареса ми много. Особено часта с дулото на пистолета. Виж обаче има такива страхливци, които не смеем да дръпнем спусака наистина затова избираме по бавната смърт :) Иначе идеята ти да насочиш вниманието към това, че всеки има контрол над себе си много ми допада :) Оче веднъж браво :)
цитирай
4. formiga - за Холлерра:
05.03.2007 10:04
Благодаря за мнението :))) Основната идея е тази, че човек трябва да се старае да запази живота си всеячески, защото никой незнае кога ще умре, а не да предизвиква смъртта с цигари и тем подобни зависимости :))) Моля
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: formiga
Категория: Изкуство
Прочетен: 29175
Постинги: 11
Коментари: 27
Гласове: 356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930